Aile Danışmanlığının Önemi

Aile fertlerinin aile içinde yaşadıkları sorunlar, ferterin huzursuz olmasına, aile ile olan ilişkilerinin zayıflamasına, iletişimlerinin durma noktasına gelmesine ve bunlarla birlikte sorunların peş peşe gelmesi aile fertlerini farklı çözüm yolları (aileden uzaklaşma, alkol kullanımına yönelme, boşanma, aldatma ve evi terk etme..) aramalarına sebep olabilmektedir.

Aile fertleri aile dışında diğer yaşam alanlarından sorunlarla karşılaşmaktadır. Aile toplumsal yapının en küçük parçasıdır. Aile fertleri hem bireysel olarak varlıklarını sürdürmekte, hem de toplumsal yapının bir parçası olarak rollerini yerine getirmektedirler.

Bu bağlamda Aile Danışamanlığının toplumsal bir boyutunun olduğu ortaya çıkmaktadır. İnsanların aile ortamında yaşadığı sorunlar, toplumsal rollerini ve diğer kişilerle olan etkileşimlerini de olumsuz yönde etkilemekle birlikte sorunların daha da büyümesine yol açmaktadır.

Aile Danışmanlığında Amaç

İnsanların aile içi sorunları olabileceği gibi, bütün aileyi sarsan ölüm, hastalık, aileden birinin evi terketmesi gibi durumlarda da aile bireylerine ve aileye destek vermektir. Aile danışmanlığının amacı aile içi sorunların çözümüyle birlikte aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaktır.

Aile Danışmanlığı sadece aile içi ilişkilerin devamlılığına yönelik bir süreç değildir. Ayrılma kararı alan eşlerin çocukları varsa “Bu süreci daha sağlıklı nasıl sonuçlandırırız?” gibi sorular için de böyle bir uzmana başvurabilirler. Uzman eşlerin kararından emin olup olmadıklarını tespit etmeye çalışarak ve kararlarının psikodinamik analizini yaparak onlara destek olur. Böylece eşlerin ortak bir noktada buluşmaları sağlanır.

Görüşmeyi Başlat
Merhaba👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?